5 rengøringstips til din hverdag

5 rengøringstips til din hverdag

Hvis du gerne vil blive bedre til at holde din bolig ren, har vi her en håndfuld tips til dig, så du på en nem og bekvem måde i din hverdag stadig kan sørge for at holde din bolig nydelig og pæn.

1 – Gør det til en rutine

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at gøre det til en rutine at holde din bolig ren. Der er mange, der ikke orker at gøre rent, men hvis du har det som en rutine at vaske op, støvsuge og hvad der ellers hører til, bliver det ikke den store udfordring.

Sæt noget god musik på, lyt til en lydbog eller lignende og tag det med smil. Så bliver det altså meget nemmere.

2 – Hellere 10 minutter om dagen end 1 time om måneden

Selvom det kan være godt at give din bolig en hovedrengøring engang imellem ,er det stadig meget bedre at bruge 10-15 minutter i din hverdag på at gøre rent, så du kan holde din bolig rent dagligt, i stedet for at lade den stå til og så kigge på det en gang om måneden eller endnu mindre.

Du skal stadig give den en ordentlig omgang engang imellem, men gør det gerne til en vane at sætte 10-15 minutter af om dagen til lettere rengøring. Det kan gøre en stor forskel.

3 – Gør din grill rent jævnligt

Har du en grill, er det også meget vigtigt, at du husker at gøre den rent, når du har brugt den. Det er både hygiejnisk at gøre den ren, samtidig med at det får grillen og risten til at holde i meget længere tid.

Uanset om det er den billige kuglegrill eller den dyre Webergrill, du har, er det en rigtig god idé at huske dette, hvis du også vil bruge grillen om et år eller to.

4 – Brug allergivenlige rengøringsmidler uden kemikalier

Et andet godt tip er at bruge allergivenlige rengøringsmidler, når du skal gøre rent derhjemme. Det kan være meget skadeligt for huden og miljøet at bruge dårlige rengøringsmidler, så sørg altid for at købe produkter af en høj kvalitet.

Selvom det måske kan koste lidt mere, vil du på ingen måde fortryde at bruge flere penge på bedre produkter. Og det gælder i øvrigt inden for stort set alle andre felter i tilværelsen. Kvalitet betaler sig ofte.

5 – Involver familien i rengøringen

Sidste tip i denne omgang handler om at få hele familien involveret i at gøre rent derhjemme. Det kan tit være svært at overskue det hele selv, så hvis du har dig en stor, dejlig familie, er det bare med at få sat dem i sving. Alle kan finde ud af at svinge en støvkost eller støvsuger.

Giv hver familiemedlem en kerneopgave, som de skal stå for at ordne hver eneste dag. På den måde bidrager alle med noget, og selvom det måske kan kræve lidt tilvænning, vil det hurtigt blive til en rutine, selv for teenagerne i huset.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.